​Напруга на Маріупольському напрямку зростає: Ворог штурмує висоти, котрі контролюють сили АТО (відео)

Бойові дії точаться за символ донецького краю – терикони, на яких закріпилися українські бійці, що все щільніше оточують форпост росіян у Докучаєвську.

Війна за терикони триває на Маріупольському напрямку. бойовики намагаються захопити домінуючі висоти. Солдати «гібридної» армії Путіна намагаються закріпитися на домінуючих висотах, адже звідти легше вести обстріли позицій українських захисників. Ті, зі свого боку, дозволяти таке бойовикам наміру не мають. Про позиційну війну йдеться у сюжеті "5 каналу", зазначають Патріоти України.

Наші армійці ведуть спостереження за терористами, які укріпилися на околиці Докучаєвська. Бойовики постійно намагаються вибити українських захисників із цих стратегічних позицій навколо окупованого міста.

Українські військові зазначають: тактичної переваги нашим надає рясна зелень, яка добре маскує їхні позиції і змушує бойовиків діяти лише навмання.

Військові розповідають: напередодні бойовики намагалися двічі протягом дня штурмувати терикони – маневри своєї піхоти підтримували вогнем із БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Але марно - напади українські бійці успішно відбили.

Попри те, що на териконі точаться постійні бойові дії, у його підніжжі, у селищі Новотроїцьке, продовжується мирне життя. У середу Червоний хрест доставив місцевим чергову партію допомоги.

Зброя надходить із запізненням, і росіяни цим користуються - глава Міноборони Умєров

п’ятниця, 17 травень 2024, 20:41

Україна досі потребує великої кількості зброї, щоб ефективніше протистояти повномасштабній російській агресії та захистити своїх громадян. Про це в інтерв'ю CNN, яке опублікували 17 травня на YouTube-каналі Міноборони України, повідомив глава відомства...

Є поранені й загиблий: Окупанти вдарила ракетами по інфраструктурі на Одещині (фото)

п’ятниця, 17 травень 2024, 20:29

Сьогодні, 17 травня, російська терористична армія завдала ракетного удару по Одеській області, відомо про пошкодження цивільної інфраструктури та поранених, інформують Патріоти України. В Одесі перший вибух пролунав приблизно о 15.20. Це сталося через ...