Наріжний камінь реформ: Як швидко перезавантажити судову систему України - міністр Петренко

Система українських судів вимагає спрощення, вважає міністр.

Павло Петренко. Фото: tvi.ua

Необхідно спростити систему судів в Україні, оскільки сьогодні вона є найскладнішою в Європі. Про це в ефірі 5 каналу в ході телемарафону "Україна понад усе" заявив міністр юстиції України Павло Петренко, інформують Патріоти України.

"Ми зараз активно напрацьовуємо пакет законів, щоб реально запустилося перезавантаження судової системи. Модель, яку я бачу і яку підтримали колеги в українському уряді, дуже проста. Ми повинні спростити систему судів, вона зараз у нас найскладніша в Європі", - зазначив він.

За словами Петренка, нова суддівська система складатиметься з трьох рівнів.

"Нова структура судів проста - три рівні. Ми ліквідовуємо господарські суди, адміністративні суди, щоб людина знала, що вона йде в один суд і там отримає рішення по будь-якому своєму питанню. В цю нову структуру набираються судді.

Питання часу. Я думаю, щоб бути не популістом, перезавантаження, якщо ми почнемо з Верховного суду і спустимося вниз, за 18 місяців, максимум за два роки можна перезавантажити всю систему", - наголосив міністр юстиції.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...