Наші змушені відбиватися: Мар’їнка і Красногрівка під прицільним вогнем кулеметів, гранатометів та зеніток - штаб АТО (відео)

Ввечері та вночі ситуація в зоні АТО суттєво погіршилася. Кількість обстрілів зросла. Місцями ворог застосував "Гради"

Карта АТО за 18 грудня 2015

Ситуація на Донбасі ускладнюється, інформують Патріоти України з посиланням на речника АТО Антона Мироновича. Впродовж 18 грудня бойовики здійснили 59 обстрілів позицій наших військ на значній ділянці розмежування сторін.

За уточненими даними штабу АТО, вчора близько опівдня проросійські незаконні збройні формування двічі застосували переносні версії РСЗВ «Град-П». По позиціях українських захисників в районі Троїцького, що на Луганщині, загарбниками неприцільно запустили 7 реактивних некерованих снарядів.

Інтенсивність збройних провокацій з боку підконтрольних владі Російської Федерації гібридних бандформувань значно зросла із настанням сутінок.

З 18 години вчорашнього дня і по цей час зафіксовано близько 40 обстрілів в бік наших опорних пунктів, 6 з яких після опівночі.

З 82-мм мінометів бойовики по два рази били в напрямку Зайцевого та Красногорівки. Також позиції сил АТО в районі Мар’їнки та Красногрівки ввечері потрапили під інтенсивний прицільний вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів та зенітних установок. Задля збереження власного життя та безпеки місцевих мешканців українські воїни змушені були відкрити вогонь у відповідь з незабороненого озброєння, після чого загарбники припинили обстріли.

Окрім того, біля тимчасово окупованого Донецька бойовики зі стрілецької зброї та гранатометів неодноразово били по наших позиціях біля Авдіївки та в Пісках. Біля Горлівки під вогонь кремлівських найманців з такого ж озброєння потрапили Майорськ, Зайцеве, Новоселівка та Новгородське.

Тричі за ніч зі стрілецької зброї бандити били по Широкиному.

Після опівночі постріли з тимчасово окупованих територій в бік сил АТО лунали лише у Пісках та Авдіївці.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...