Нашвидкуруч зліплене пропагандистське шоу: РосЗМІ про подробиці помилування Савченко на "прохання" родичів загиблих журналістів

Найдивовижніше те, що про обмін їх підзахисних не знали навіть адвокати сторін.

Зустріч Путіна з Маріанною Волошиною та Катериною Корнелюк. Фото:kremlin.ru

Інформатори російських журналістів в Адміністрації Путіна повідомили, що переговори з обміну Савченко на Єрофєєва і Александрова в активну фазу увійшли у квітні цього року. Хід переговорів тримався в суворій таємниці, кінцеве рішення було за першими особами України та Росії. Найдивовижніше, що про обмін не знали навіть адвокати сторін.Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Тим часом деякі журналісти РФ виявили вельми підозрілі факти в ситуації з обміном Надії Савченко.

Джерела журналістів "Газета.Ru" стверджують, що родичів загиблих співробітників ВГТРК Катерину Корнелюк та Маріанну Волошину запросили в Кремль лише тому, що сама Савченко відмовилася просити Путіна про помилування.

"Зустріч готувалася в екстреному режимі, про що свідчить той факт, що Катерина Корнелюк в день звільнення Савченко встигла з'явитися і на робочому місці в суді міста Салехарда, і в Кремлі, подолавши відстань у 3 тис. км", - наводять один з фактів журналісти.

Кадри із зустрічі на сайті Кремля з'явилися в середу, 25 травня, запис був оприлюднений о 14:15 за московським часом. Але за даними сайту Арбітражного суду Ямало-Ненецького автономного округу, де працює Катерина Корнелюк, в цей день у неї було призначено аж шість судових засідань.

"Корнелюк могли повідомити в самий останній момент про те, що вона повинна бути в Москві. Більшість її рішень могли оформити в зв'язку з цим "заднім числом". Рано вранці вона могла винести рішення про перенесення судових справ, адже це в принципі її внутрішня документація", - припускає юрист Руслан Морозов.

Російські журналісти зробили спробу зв'язатися з Катериною Корнелюк, але її помічники відмовилися запросити суддю до телефону. Недоступною для коментарів виявилася і Маріанна Волошина.

Для звільнення української льотчиці було два варіанти. Екстрадиція для відбування покарання на батьківщину за рішенням суду або помилування.

Адвокат Савченко Новіков заявив, що в останні дні перед звільненням стало ясно, що Савченко помилують. Він і його колеги, Марк Фейгін і Микола Полозов, страхувалися і аж до 25 травня намагалися умовити льотчицю на прохання про помилування Путіну. Але Савченко на вмовляння не йшла і заборонила своїм адвокатам подавати прохання.

Тому, як вважають російські журналісти, пропагандисти з Кремля і вирішили розіграти цей спектакль з родичами загиблих на Донбасі Корнелюка і Волошина.

"Рішення про підключення до обміну родичів загиблих журналістів було прийнято після того, як остаточно стало ясно, що Савченко не буде писати прохання про помилування", - впевнені російські журналісти.

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...