Наслідки Brexit: Вихід Великобританії з Євросоюзу може обвалити світовий ринок нафти

Фахівці Barclays прогнозують на поточний рік ціну на нафту марки Brent до 44 доларів за барель, марки WTI -43 доларів за барель.

Вихід Великобританії з Євросоюзу може обвалити світовий ринок нафти. Фото: svoboda.org.

Світовий ринок нафти може похитнутися через рішення Великобританії вийти з ЄС. Про це напередодні попередили аналітики з Barclays, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Експерти відзначають, що попит на нафту слабшає, а також вважають, що на фінансових ринках панує невизначеність .

«Brexit забив ще один цвях в кришку глобального нафтового попиту в 2016 році. Рух котирувань нафти, ймовірно, буде слідувати за політичною невизначеністю в найближчі місяці», - кажуть експерти.

Аналітики наводять дані попиту нафти на поточний і наступний роки. Реальні цифри виявилися значно меншими очікуваних. Так, в 2016 році очікувалося, що попит зросте на 1,2 мільйона барелів на добу, в реальності склав 1,1 мільйон барелів на добу.

Фахівці Barclays прогнозують на поточний рік ціну на нафту марки Brent до 44 доларів за барель, марки WTI -43 доларів за барель. А в 2017 році - 57 доларів за барель і 56 доларів за барель відповідно.

Нагадаємо, в п'ятницю, 24 червня, через Брексіт відбулося різке падіння цін на нафту, британського фунта, євро і рубля.

При цьому експерти заздалегідь передбачали, що Брексіт призведе до падіння нафти і, відповідно, рубля.

Сьогодні, 4 липня, ціна нафти марки Brent станом на 7.00 по Києву становила 50,3 доларів за барель.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...