Наступу окупанта не буде: Сили АТО вогнем зупинили ворожих диверсантів

Бойовики влаштували збройні провокації.

Сили АТО. Фото: ЖЖПісля відносного затишшя та зменшення кількості обстрілів протягом дня, з настанням сутінок і до опівночі активізувались обстріли позицій сил АТО. Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру АТО, повідомляють Патріоти України.

Новотроїцьке, Зайцеве та Троїцьке - саме ці населені пункти, вірніше позиції поблизу них були в епіцентрі подій минулої доби. "Порушуючи існуючі Мінські угоди, російські наймити обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів калібру 120 і 82 мм та випустили при цьому близько 100 мін", - зазначають у штабі АТО.

По позиціях українських бійців поблизу Авдіївки бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї, а опорні пункти поруч з Новгородським та Луганським крім того обстрілювались ще і з БМП.

На Маріупольському напрямку під вогнем ворога опинились опорні пункти поблизу Широкиного. О 10.00 та близько 17.00 після мінометних обстрілів російські терористи у складі ДРГ намагались проникнути між опорними пунктами на підконтрольну силам АТО територію. Але завдяки вмілим та рішучим діям українських бійців ворог, отримавши адекватну відповідь, від своїх злочинних намірів відмовився, зазначають у повідомленні.

Неприцільним вогнем з мінометів калібру 82 мм, зеніток, гранатометів, великокаліберних кулеметів по укріпленнях поблизу Авдіївки, Новгородського, Невельського та Опитного російські терористи намагались спровокувати вогонь у відповідь. Опівночі обстріли позицій ЗСУ припинились.

"Треба приймати важкі рішення": Командувач Збройних сил Естонії запропонував готуватися до можливої блокади Балтійського моря

неділя, 5 травень 2024, 21:00

Естонський генерал Мартін Херем заявив, що разом з Польщею, Швецією та Фінляндією – країнами, які вступили до НАТО, Естонія повинна мати можливість вирішити одну з ключових проблем – можливу блокаду у Балтійському морі. Про це йдеться у річному огляді ...

Сі Цзіньпін заявив, що має намір працювати з Францією для "вирішення української кризи"

неділя, 5 травень 2024, 20:41

КНР має намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством над пошуком шляхів "вирішення української кризи". Про це у своїй колонці для Le Figaro заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін, передають Патріоти України. Як відомо, лідер Піднебесної прибу...