Навіщо Сєні кулемет? У Полторака пояснили таке рішення міністра "видатними заслугами" нагородженого - пістолета було замало

У міноборони запевнили, що зброєю завжди нагороджуються видатні особи, які зробили вагомий внесок у зміцнення нацбезпеки і обороноздатності держави.

Арсеній Яценюк і його зброя.Ілюстрація:http://nv.ua/

Міністерство оборони України прокоментувало інформацію про вручення головою відомства Степаном Полтораком нагородної зброї ряду високопоставлених чиновників, серед яких прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Про це інформують Патріоти України з посиланням на прес-службу МІноборони України.

"Рішення про нагородження приймається міністром оборони. Нагородження здійснюється за видатні заслуги у забезпеченні обороноздатності України, недоторканності її державного кордону, підтримці високої бойової готовності військ, зміцненні національної безпеки, боротьбі зі злочинністю, захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина, за бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового і службового обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть", - йдеться в повідомленні.

В оборонному відомстві звернули увагу, що більше 95% зазначених нагород вручено військовослужбовцям і співробітникам Збройних сил України (ЗСУ), які проявили мужність та героїзм під час виконання бойових завдань в АТО.

"Інші нагороджені особи - це волонтери, які всебічно допомагали ЗСУ, рятували поранених, брали активну участь у реформуванні та розвитку української армії, а також представники громадськості та посадові особи, які зробили вагомий внесок у зміцнення нацбезпеки і обороноздатності держави", - відзначили в Міноборони.

Як повідомлялося раніше, очільник Міноборони України Степан Полторак нагородив зброєю голову уряду Арсенія Яценюка, кількох міністрів, секретаря РНБО та кількох народних депутатів.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"