"Назара Івановича Холодницького все ж таки взяли на гачок", - юрист-антикорупціонер

Однак, малоймовірно, що зараз голову САП звільнять з посади.

Назар Холодницький. Фото:Українська правдаПопри підозри у розголошенні таємниці слідства, очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького навряд чи звільнять з посади. Він там потрібен, аби прикривати чиновників, яким закидають корупційні злочини. Про це в прямому ефірі 24 каналу заявив юрист та експерт у сфері антикорупційної політики Олександр Лємєнов, передають Патріоти України.

"Вочевидь, Назара Івановича Холодницького все ж таки взяли на гачок. Зараз проти нього не дадуть хід якимось дисциплінарним провадженням, так і він, у свою чергу, намагатиметься прикрити тих, хто фактично врятував його від потенційного звільнення. У мене є великі сумніви, що Назара Івановича притягнуть до хоча б дисциплінарної відповідальності", – зазначив він.

На запитання ведучої, які шанси, що Назара Холодницького звільнять з посади очільника САП, Лємєнов відповів, що вони мінімальні. "Я реаліст. Я не хочу говорити вам те, що хочуть почути. Я не хочу малювати вам фантастичний розвиток подій, який навряд буде мати місце у даному випадку," – додав Лємєнов.

Як відомо, 29 березня директор Антикорупційного бюро Артем Ситник визнав факт співпраці НАБУ із Генпрокуратурою у справі проти керівника САП Назара Холодницького. 30 березня генпрокурор Юрій Луценко звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням щодо звільнення Холодницького з посади його заступника та глави САП. Назарові Холодницькому закидають розголошення таємниці слідства. Він нібито попереджав осіб, у яких мали проводитись обшуки.

Джерело: 24-й канал

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...