​Наздавав Крим в оренду: Президент припинив громадянство нардепу Артеменку, той терміново залишив Україну

У парламентаря є ще паспорт громадянина Канади. Однак чи будуть раді там такому успішному «брокеру», ще питання. Може схоче здати Торонто в оренду «гібридним» росіянам? У всякому разі без недоторканості йому затишніше буде у тому самому Криму, чи Москві

Президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України народного депутата Андрія Артеменка. Формальним приводом стали докази, що політик у 2005 році отримав громадянство Канади. Про це у Facebook написав нардеп Олег Ляшко, зазначають Патріоти України.

"Це унікальний і перший за 26 років Незалежності випадок, коли державний чиновник відповів за порушення Конституції України, яка передбачає лише одне - українське - громадянство. Зараз Артеменко і його захисники кричатимуть, що Конституція України забороняє позбавляти українського громадянства. Позбавляти - так, а припиняти - ні, не забороняє, - зазначив Ляшко.

Одна з підстав для припинення громадянства України є добровільне набуття громадянства іншої держави.

"Тому Артеменко, який сам зізнався і підтвердив про це на допиті у прокуратурі Криму про отримання ним канадського громадянства, відповідно до чинного закону втратив українське громадянство. Тепер ми вимагатимемо, щоб парламент на першому пленарному засіданні 16 травня достроково припинив депутатські повноваження Артеменка", - написав Ляшко.

Нардеп зазначив, що Артеменка вже немає в Україні. "За моєю інформацією, сьогодні о 6:30 ранку Артеменко вилетів у Відень, Австрія. Сподіваюся, він повернеться і здасть український паспорт, який він проміняв на іноземний", - зазначив Ляшко.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура ініціювала позбавлення громадянства України скандального депутата Артеменка. Депутат, який хотів "здати" Крим в оренду Росії, має подвійне громадянство.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...