Названо країни ЄС, які на догоду Росії "підчистили" резолюцію щодо Криму (відео)

На вимогу делегацій Кіпру та Іспанії з тексту резолюції Європарламенту вилучили згадку про кримських татар як про корінний народ, який проживає в анексованому Росією Криму.

Іспанія і Кіпр домоглися зміни резолюції Європарламенту по Криму від 4 лютого 2016 року. Фото: РИА Крым.

Делегації Кіпру та Іспанії на догоду Росії зажадали вилучити з тексту резолюції Європейського парламенту щодо анексованого Криму згадку про кримських татар як про корінний народ, який проживає на півострові. Про це в ефірі "Обозреватель. LIVE" заявила український журналіст, публіцист Лариса Волошина, передають Патріоти України.

Вона нагадала, що мова йде про документ, прийнятий 4 лютого 2016 року.

"Стався дивний момент. Резолюція свідчить, що Росія є окупантом, а Крим є окупованою територією... Так ось, з цієї резолюції були вилучені слова, на яких спочатку наполягала Україна, про корінні народи... Це була вимога делегації Кіпру та іспанців. Ми розуміємо - це робили російські прихильники", - сказала вона. За словами Волошиної, в українській версії наголошувалось, що кримські татари за радянської влади постраждали від сталінських репресій.

"Росію не цікавить момент, що її називають окупантом. Їй це все одно. Вона не хоче, щоб ми встановлювали чіткі правові статуси для власних громадян, для власних територій і для народу. Їх це дуже турбує", - додала Волошина.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...