Не берізки були винні: Польща назвала офіційну причину Смоленської трагедії

На уламках літака були знайдені сліди впливу високих температур, а результати експериментів також говорять на користь версії про вибух.

Антоні Мацеревич. Фото: РБК.

Причиною загибелі жертв катастрофи літака Ту-154М Леха Качинського став вибух, який стався до зіткнення лайнера з землею. Про це в ефірі телеканалу TVP1 заявив колишній міністр оборони Антоній Мацеревич, який є головою польської підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що з'ясування причин катастрофи може тривати роками, проте на даний момент комісія встановила причину смерті пасажирів літака. "Пасажири загинули від вибуху центроплана перед зіткненням літака з землею", - сказав Мацеревіч.

Екс-міністр пояснив, що про це буде сказано в офіційному рапорті, підписаному всіма членами комісії, який може бути опублікований вже в найближчі дні. Він додав, що на уламках літака були знайдені сліди впливу високих температур, а результати експериментів також говорять на користь версії про вибух.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...