"Не бери меня на понт, мусор", очевидно говорил Труханов в СБУ, и на таком языке он успешно общается с украинской властью", - Гурвіц

Колишній мер Одеси вважає, що Служба безпеки України і Міністерство внутрішніх справ закривають очі на правопорушення Труханова.

Едуард Гурвіц. Фото:politrada.com

Чинного міського голову Одеси Геннадія Труханова необхідно притягнути до кримінальної відповідальності не тільки за наявність російського паспорта, але і за розкрадання коштів з бюджету міста. Про це в коментарі виданню ГОРДОН заявив колишній мер Одеси, екс-народний депутат Едуард Гурвіц інформують Патріоти України.

На його думку, Труханов, який спростовує наявність у нього російського громадянства, не може навести достатніх доказів брехливості цього звинувачення.

"Що значить спростував? Навів якісь докази помилковості обвинувачення. А що зробив Труханов? У них це називається "идти в отказ ", що означає "нет, начальник, не знаю, начальник, не бери меня на понт, мусор".

Так, очевидно, він говорив в обласному управлінні СБУ. І цією мовою Труханов вже багато років успішно спілкується з українською владою і вони добре його розуміють. Настільки добре, що в Одеській міськраді склалася двояка коаліція з колишніх представників Партії регіонів і Блоку Петра Порошенка, які в більшості теж колшні регіонали.

І це демонстраційна модель того, що деякі хотіли б провернути у всеукраїнському масштабі. Мені здається, що це буде колосальна проблема для країни, тому що не можна зрадників і бандитів, які знищували Майдан, знищували український народ, знову пускати до влади. А в Одесі та інших містах їх повністю пустили", - зазначив він.

Гурвіц вважає, що Служба безпеки України і Міністерство внутрішніх справ закривають очі на правопорушення Труханова.

"Труханового потрібно притягнути до кримінальної відповідальності не тільки через паспорта. Він, до речі, обдурив і виборчу комісію, хоча про всі його паспорти говорили і писали в Центрвиборчком два роки тому, але ніхто не відреагував - ні СБУ, ні МВС, в тому числі на запити депутатів. У нього до всього ще й шалені розкрадання", - сказав він.

Гурвіц уточнив, що чинна влада Одеси на ремонт вулиць "витратила в чотири-п'ять разів більше грошей", ніж попередня влада міста.

"Де вулиці? Гроші загнані на офшори. Тобто його треба негайно заарештовувати, тому що іншого виходу немає, але, з огляду на зрадницьку сутність цієї міськради і їх подвійне громадянство, єдиним виходом є припинення повноважень Верховною Радою цієї міської ради. І ще один важливий факт.

Ось такі, як Труханов, мають повний доступ до державної таємниці, який дає СБУ. Чим займається Служба безпеки, якщо до державної таємниці першої категорії допущений Труханов? Не смішіть! яка тоді це таємниця? Плюс, де акти по корупції, які повинна складати СБУ?

Наші правоохоронні органи в цілому показали тут свою огидну роботу. Центральна влада і керівництво країни повинні вжити екстраординарних заходів, щоб очистити ці органи і змусити їх працювати", - додав він.

Як відомо, 3 квітня "Громадське ТБ" в рамках міжнародного журналістського розслідування опублікувало матеріал "Капітан під "триколором" про міського голову Одеси Труханова. За даними журналістів, він є засновником ряду офшорних фірм на Британських Віргінських островах, які, в свою чергу, контролюють понад два десятки підприємств в Україні. Пов'язана з мером група "Рост" за останні чотири роки заробила на державних тендерах більше 2 млрд грн, говориться в розслідуванні.

Журналісти стверджують, що у всіх документах Труханов вказується як громадянин РФ, зареєстрований в місті Сергієв Посад (Московська область). В СБУ заявили, що Труханов заперечує наявність у нього російського паспорта.

За даними виконувача обов'язків заступника голови Одеської обласної державної адміністрації Саші Боровика, в Одеській міській раді 29 депутатів, включаючи мера міста, є громадянами Російської Федерації.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...