Не дарма саме зараз заговорив про свою відставку: "Кадиров вказує на слабке місце режиму Путіна" - західний аналітик

Путін до смерті боїться, що без "друга Рамзана" Кавказ вибухе. А тут ще вибори на носі...

Перше питання, яке спадає на думку, коли лідер Чечні Рамзан Кадиров починає здіймати шум про свою відставку: "Чого він хоче?" Про це пише в своїй статті оглядач Radio Free Europe Radio Liberty Браян Вітмор, зазначають Патріоти України.

Метою його висловлювань, на думку оглядача, було застати Кремль зненацька. Російський "Інтерфакс" процитував неназваного чиновника, який назвав поведінку Кадирова "дивною". Але насправді дивного в ній мало. На думку Вітмора, вона може потенційно стати головним болем для Володимира Путіна і його режиму.

Правильно чи ні, але в Кремлі вже давно вважають, що без Кадирова при владі у Чечні і на Північному Кавказі може початися справжній хаос. Таке переконання наділило Кадирова дозволом робити все, що йому захочеться. Він грубо і безкарно порушує росіські закони. Вважається, що саме він стоїть за вбиствами журналістки Анни Політковської і опозиційного політика Бориса Нємцова. Він користується великими субсидіями від Москви і поводиться з Чечнею так, ніби вона його особиста вотчина.

А тепер, за лічені тижні перед тим, як Путін оголосить про намір балотуватися вчетверте на посаду президента РФ, Кадиров, вочевидь, чогось хоче. І він, схоже, вирішив, що настав час нагадати всім, наскільки він незамінний.

"Ця остання спроба вимагання від Кадирова стала гострим нагадуванням про те, що хоча режим Путіна здається твердим і непохитним, насправді ж він збудований на хиткому фундаменті", - йдеться в статті.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...