Не Євромайдан: Магда назвав причину окупації Криму

Росія готувалася до гібридної війни давно. І не лише в Україні.

Захоплення Криму та гібридну війну Росія планувала вже давно. Ілюстрація:rtvi.com

Росія давно готувалася до гібридної війні і не тільки в Україні, тому не можна вважати анексію Криму наслідком Євромайдану. Про це в ефірі "Чорноморської телерадіокомпанії", відповідаючи на запитання Обозревателя, розповів політолог Євген Магда, інформують Патріоти України.

На думку експерта, Росія була готова до гібридної війні і вже давно проводила її не тільки в Україні, але й у світі. Ми вже можемо спостерігати прояви цієї тактики в країнах Центральної Європи.

"За моїми спостереженнями, відбуваються різноманітні прояви гібридної війни в Польщі, країнах Балтії, Чехії, Словаччини та Угорщини. Тобто, Росія насправді готувалася до гібридної війні досить давно", - пояснив Магда.

За словами політолога, Майдан не був причиною анексії Криму. Це була давно спланована операція, але приурочена до президентських виборів, які повинні були пройти в 2015 році.

"Не варто вважати, що це (анексія Криму. - ред.) була нервова реакція Путіна на те, що стався Євромайдан, і тому відрізали Крим - це зовсім не так. Були інші розрахунки.

Розрахунок був на 2015 рік, коли президентські вибори в Україні повинні були проходити за планом. Досить гостро проходити, бо проти Віктора Януковича поставили б досить сильного кандидата, і була б достатньо напружена ситуація, в якій відрізання Криму виглядало б логічним", - розповів експерт.

Ухилянтів повернуть назад? Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України

середа, 8 травень 2024, 10:50

Литва може відмовити в наданні посвідки на проживання чоловікам з України. Зокрема, якщо Київ доведе, що вони відхиляються від військової служби. Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте. "Ми не будемо організовувати депортацію або шукати ...

Новий поворот: Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

середа, 8 травень 2024, 9:59

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. Дослівно: "За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, от...