Не хоче на Батьківщину: Суддя-утікач Чаус попросив у Молдові політичного притулку

Захист Чауса звернувся з таким проханням до президента Молдови Додона.

Микола Чаус попросив політичного притулку у Молдові. Ілюстрація:ЛІГА.net

Захист заарештованого в Кишиневі судді-втікача Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса звернувся до президента Молдови з заявою про надання йому політичного притулку. Про це заявив глава Антикорупційної прокуратури Віорел Морар, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

За його словами, в даний час Чаус заарештований терміном на 15 діб після добровільного звернення в правоохоронні органи про незаконне перетинання кордону Молдови.

"Після отримання від Генеральної прокуратури України документів про екстрадицію Чауса ми готуємо необхідні документи для виконання цієї процедури. В той же час сторона захисту звернулася до президента Молдови з заявою про надання Миколі Чаусу політичного притулку", - пояснив Морар.

"Пропаганда у них працює, мізки промиваються": У ЗСУ розповіли про тактику військ РФ під Бахмутом

понеділок, 6 травень 2024, 13:45

Окупаційні війська Росії не припиняють спроб штурмувати українські позиції на Бахмутському напрямку фронту. Водночас в механізовані атаки ворог більше йде піхотою, аніж бронетехнікою. До того ж йдеться не тільки про новоспечених "мобіків", а й більш до...

Хочуть влаштувати "торг": Лавров висунув умову для мирних переговорів з Україною

понеділок, 6 травень 2024, 12:56

Формула миру, яку запропонував президент України Володимир Зеленський, є "русофобською та ілюзорною". Про це заявив очільник МЗС Росії Сергій Лавров журналісту боснійсько-сербського телеканалу "АТВ", передають Патріоти України. . Лавров стверджує, що М...