Не потурати агресору: Доки на Донбасі російські війська, розмовляти в Мінську нема про що, - Роман Безсмертний

Щоразу у Мінську йде важка, рутинна робота, але часто перемовини заходять у тупикову ситуацію.

Роман Безсмертний. Фото:www.expres.ua

Щоб вирішити конфлікт на сході України, необхідно вивести два російські армійські корпуси з Донбасу. Так представник президента України Петра Порошенка у політичній підгрупі контактної групи з вирішення конфлікту в Україні Роман Безсмертний прокоментував Єврорадіо сьогоднішні переговори в Мінську, передають Патріоти України.

"Йде важка, рутинна робота. Але на тлі загострення ситуації на лінії розмежування говорити нема про що", - сказав він. За словами колишнього посла в Білорусі Безсмертного, для нього сьогодні найголовніше - домогтися, щоб у зоні конфлікту перестали гинути люди.

"Але там ключем до всього є виведення російських військ, найманців російських, російської зброї. Всі інші питання можна вирішити. Загалом, у всіх інших питаннях я не бачу непереборних проблем.

Я можу сказати, що до тих пір, поки там стоять два армійські корпуси, підпорядковані Генеральному штабу Російської Федерації, в яких командування повністю належить російському Генеральному штабу, управління процесом повністю знаходиться в руках Кремля.

І це той випадок, коли сама ситуація без регіонального, континентального і глобального контексту близька майже до тупикової", - вважає Безсмертний.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...