Не притисли: Антикорупційне бюро відхрестилося від справи проти Гонтарєвої

У НАБУ зазначили, що відомство відкрито для запитів від ЗМІ, і закликали журналістів активно цим користуватися з метою максимально достовірного інформування громадськості.

У НАБУ запевнили, що не ведуть кримінального провадження проти Валерії Гонтарєвої. Ілюстрація:112.uaУ Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) повідомили, що не ведуть справи проти голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої. Про це повідомляє прес-служба відомства, інформують Патріоти України.

"Національне антикорупційне бюро України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 364 Кримінального кодексу України, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Національного банку України. Відповідні дані були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань у відповідь на звернення до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури голови правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна ", - наголошується в повідомленні.

"В даний час у кримінальному провадженні проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення ознак кримінального злочину і осіб, які його вчинили. Звертаємо увагу, наразі НАБУ не розслідує провадження по відношенню персонально до Голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої, як це повідомляється в деяких засобах масової інформації", - заявляють у НАБУ.

У відомстві зазначили, що НАБУ відкрито для запитів від ЗМІ, і закликали журналістів активно цим користуватися з метою максимально достовірного інформування громадськості.

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...