"Не сатанинський нелюдь": Мертвий Бузина знову став фігурантом скандалу

Мати Олеся Бузини написала відкритий лист-відповідь Мовчану, в якому назвала його брехуном і підбурювачем.

Олесь Бузина. Фото: ЖЖ

Мати покійного письменника і журналіста Олеся Бузини Валентина відповіла на скандальну заяву поета Павла Мовчана про те, що її син є "сатанинським нелюдем", повідомляють Патріоти України з посиланням на Страну.

Так, 9 березня 2017 року на мітингу, приуроченому до дня народження Тараса Шевченка, Мовчан вибухнув гнівною тирадою на адресу Бузини. Він зокрема заявив, що скандальна книга Бузини про Шевченка "Вурдалак" видається на гроші кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

"Це (книга) того, кого дістав Господь Бог з неба на землі і покарав - Бузини ... У Москві ініціюється спорудження пам'ятника цьому сатанинському нелюдю. Збираються гроші, щоб поставити ... Де? Біля колишнього готелю" Україна "навпроти пам'ятника Шевченка", - заявив він.

У свою чергу мати Олеся Бузини, Валентина, написала відкритий лист-відповідь Мовчану, в якому назвала його брехуном і підбурювачем.

"Ви сієте ворожнечу і розколюєте суспільство. Мій син ніколи ні у кого навіть копійки на видання своїх книг не взяв. З Віктором Медведчуком він навіть не був знайомий", - написала вона.

"За життя Олеся Ви і Вам подібні "кусали" його, організовували напади тільки за те, що він писав добре, а головне - правду. Його читали і читають. Його любили і люблять прості рядові люди. Для мене це дорого. За це я їм вдячна. Судячи за накладами його книг, він дійсно талант", - додала Валентина Бузина.

Мати письменника підкреслила, що її син, і вся сім'я - віруючі люди. "Тому я з жахом прочитала в пресі Ваші слова про те, що, мовляв, Господь Бог покарав мого сина. Ви богохульствуєте - мого сина відібрали у мене озлоблені, недалекі люди в святі дні Пасхи Христової, коли всі, хто йде у вічність, отримують особливу надію на Царство Небесне". Я не хочу торкатися Вашої творчості. Кожному Господь дає свою міру таланту. Але за Вашими особистими якостями, дозволю собі давнє українське слово - Ви просто низька людина. Але, сподіваюся, Господь дасть Вам шанс покаятися і змінитися", - заявила вона.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...