Не тільки Терешковій: Москаль "помстився" росіянам за Севастополь

Вулиця Севастопольська в Мукачевому перейменована на вулицю 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.

Москаль "помстився" росіянам за Севастополь. Фото: podrobnosti.ua.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Москаль оголосив про перейменування Севастопольської вулиці в місті Мукачевому. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Геннадій Москаль вніс зміни до свого розпорядження від 18 березня "Про перейменування вулиць в місті Ужгород Закарпатської області". Зміни викликані виникненням подвійних топонімів (через інформаційну неузгодженість в місті з'явилися дві вулиці Степана Клочурака), а також в зв'язку з численними зверненнями громадян та рідних загиблих на Донбасі військових. Згідно з внесеними змінами, вулиця Лазо в Ужгороді перейменовано на вулицю Ігоря Розлуцького (водій-санітар медичної роти 128-ї гірсько-піхотної бригади, проживав в Ужгороді біля вул. С.Лазо. Загинув в листопаді 2014 року у Станиці Луганській, похований в Ужгороді на Пагорбі Слави) ", - наголошується в повідомленні.

Також повідомляється. про інші перейменування Москаля:

"Вулицю Островського - на вулицю Томаша Масарика (президент Чехословаччини 1918 - 1935 рр. Зробив великий внесок у розвиток Закарпаття).

вулицю П. Терека - на вулицю Володимира Івасюка.

вулицю Івана Туряниці - на вулицю Каро Мейсарош (перший історик Ужгорода, в 1861 році видав книгу "Історія Ужгорода від найдавніших часів до сьогодні").

вулицю Герцена - на вулицю Юрія Герца (видатний закарпатський художник).

вулицю Єрмака - на вулицю 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади ".

"Єрмак, з якого російська пропаганда зробила видатного полководця і завойовника Сибіру, був звичайним грабіжником і розбійником, чиї шкурні інтереси збіглися з завойовницької політикою Росії. Немає жодної причини для увічнення цієї персони в Ужгороді. Зате бійці 128-ї бригади героїчно захищали суверенітет і територіальну цілісність України в найгарячішу фазу бойових дій на Донбасі і продовжують робити це зараз. Тому названа в радянські часи вулиця Єрмака відтепер носитиме назву 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади ", - пояснив це перейменування Москаль.

Окремим розпорядженням закарпатського губернатора вулиця Севастопольська в Мукачевому, де знаходиться штаб 128-ї бригади, також була перейменована на вулицю 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.

Крім того, вулицю Першотравневу в Великому Березному перейменували на вулицю Івана Рогача (уродженця Березного, члена Головної Команди і військового писаря "Карпатської Січі", в 1942 році він був розстріляний нацистами в Бабиному Яру в Києві).

Нагадаємо, Патріоти України повідомляли, що вчора, 12 квітня, в День космонавтики Геннадій Москаль оголосив про перейменування на Закарпатті всіх вулиць, названих на честь першої жінки-космонавта, депутата Держдуми РФ Валентини Терешкової.

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...