Не тільки за Крим, а й за Януковича: Стало відомо, за які "заслуги" Путін зробив Дюміна губернатором Тули

Однак не виключено, що протримається на посаді він не довго - занадто багато знає.

Олексій Дюмін. Фото: ЖЖЕкс-президент України Віктор Янукович був вивезений в Росію в ніч на 23 лютого офіцером служби безпеки Путіна Олексієм Дюміним. Він же керував спецпідрозділом, що брав участь у захопленні держустанов у Криму на початковому етапі анексії півострова, пише видання "Комерсант", повідомляють Патріоти України.

У 2014 році Олексій Дюмін отримав звання генерал-майора і очолив Сили спеціальних операцій - закритий підрозділ, який відіграв одну з ключових ролей в операції по приєднанню Криму до Росії. За словами джерела "Комерсанта", близького до Генштабу, генерал Дюмін впорався з поставленими завданнями "просто блискуче".

Зокрема, за словами співрозмовника, саме під його керівництвом була розроблена і проведена в ніч на 23 лютого 2014 екстрена евакуація екс-президента України Віктора Януковича до Росії: спецслужби були готові евакуювати його повітряним, морським або сухопутним шляхом. Про це відразу ж було повідомлено Володимиру Путіну, який високо оцінив дії підлеглих Олексія Дюміна. Згодом він отримав очікуване підвищення по службі: став начальником Головного штабу і першим заступником головкому сухопутних військ Олега Салюкова.

За словами джерела, в Кремлі, працюючи в службі безпеки президента, Олексій Дюмін зарекомендував себе людиною, "якій можна довіряти завдання і бути впевненим у їх виконанні". Він забезпечував безпеку Володимира Путіна на публічних заходах час перебування останнього і прем'єром, і президентом. Інформація про "пригоди" Дюміна стала відома після того, як його кар'єра зробила на днях "різкий розворот" - Путін вивів Дюміна зі складу Генштабу і призначив генерала виконуючим обов'язки губернатора Тули.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...