Потім отруїть? Путін зробив губернатором генерала, який керував анексією Криму

Саме за анексію Криму Дюмін отримав звання Героя Росії.

Олексій Дюмін. Фото: ЖЖПрезидент РФ Володимир Путін призначив в.о. глави Тульської області заступника міністра оборони Олексія Дюміна, який курирував анексію Криму. Про це пише Газета.Ру з посиланням на джерела, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що все життя Дюмін пропрацював у військових структурах. Свою кар'єру він почав офіцером в управлінні Служби безпеки президента в період попереднього президентства Путіна. У 2007 році, коли прем'єр-міністром РФ був призначений Віктор Зубков, Дюмін став начальником його охорони. Також був ад'ютантом Путіна. За словами співрозмовника газети, обов'язки ад'ютанта дуже обширні, - це все, починаючи від питань забезпечення побуту особи до забезпечення безпеки.

Пізніше Дюмін, згідно з біографією, командував силами спецоперацій ЗС Росії. Але коли саме це було і якими операціями він командував - офіційних відомостей немає. За словами джерел, під час анексії Криму, Дюмін перебував на півострові за лінією Міноборони Росії. Однак у чому саме полягали обов'язки Дюміна, співрозмовники відповісти не змогли. Можна припустити, що військовий діяв під патронажем нинішнього представника президента РФ у Криму Олега Белавенцева - той на місці фактично керував кримською операцією.

Як пише газета, не виключено, що саме за Крим Дюмін отримав звання Героя Росії - про те, що воно у нього є, свідчить офіційна біографія. У 2015 році Дюмін став начальником Головного штабу Сухопутних військ. 11 грудня 2015 року йому було присвоєно звання генерал-лейтенант. Наприкінці минулого року отримав нове підвищення: став заступником міністра оборони. При цьому Коммерсант пише, що також під керівництвом Дюміна була розроблена і проведена в ніч на 23 лютого 2014 екстрена евакуація екс-президента України Віктора Януковича до Росії: спецслужби були готові евакуювати його повітряним, морським або сухопутним шляхом.

Важливий крок: В "Укроборонпромі" переходять до виготовлення 60-мм боєприпасів

вівторок, 7 травень 2024, 15:54

Підприємства "Укроборонпрому" масштабують виробництво артснарядів та мінометних мін, а також поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО, передають Патріоти України. "Підприємства Товариства не лише налагодили та масштабують серійне ...

"Почали чесно говорити": Найімовірніше, битва за Покровськ почнеться ось-ось, - Дикий

вівторок, 7 травень 2024, 15:52

Ветеран російсько-української війни Євген Дикий в ефірі Radio NV заявив, що, найімовірніше, найближчим часом розпочнеться битва за Покровськ, передають Патріоти України. «У них (російських окупантів — ред.) зараз великі успіхи на покровському напрямку ...