Не Туреччина: Росія назвала справжнього винуватця катастрофи Су-24

Відповідальність за збитий російський бомбардувальник Москва поклала на НАТО.

Російський СУ-24 у Сирії. Ілюстрація:tvc.ru

Відповідальність за інцидент з російським бомбардувальником Су-24 на кордоні Сирії та Туреччини несе НАТО. Про це заявив постійний представник Росії при альянсі Олександр Грушко, передають Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

За його словами, альянс не дає "принципової оцінки" події. Грушко також зазначив, що в заяві Ради НАТО про порушення турецького повітряного простору російськими літаками говориться про "натовську практику", відповідно до якої турецький винищувач наблизився до російського літака, ідентифікував його і супроводжував до сирійського кордону.

Однак у випадку з Су-24 цей же регламент не був дотриманий. У момент стрілянини пілоти турецького винищувача не знали, чий літак порушив повітряний простір, запевнив Грушко.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...