Не усі поділяють оптимізм міністра Омеляна: Розкрито підступну тактику Росії в Керченській протоці (відео)

"Часткове розблокування" протоки - це повернення до тактики, яку росіяни використовували ще раніше із метою економічного придушення українських портів.

Росія зовсім не пішла на "поступки", а тільки прикидається. Ілюстрація: соцмережі.

Росія була змушена розблокувати прохід в Азовське море через Керченську протоку, але при цьому не відмовилася від тактики економічного придушення українських портів. Таку думку висловила журналістка Лариса Волошина. Вона наголосила, що не поділяє оптимізму уряду щодо російських поступок, передають Патріоти України.

"Сьогодні з'явилося повідомлення про те, що Азовське море нібито частково розблоковане. Виходячи з цього повідомлення, входу до Азовського моря очікували 17 суден, а в українських портах Маріуполя і Бердянська очікували виходу 9 суден", - зазначила вона.

"Треба розуміти, що Росія ніколи повністю не блокувала ці порти, вона робила затримки, іноді на кілька днів, а то й на тиждень, на так звані перевірки", - пояснила Волошина. Журналістка прокоментувала заяву міністра інфраструктури Володимира Омеляна про те, що Росія продовжує оглядати кораблі, які йдуть в українські порти і виходять із них, але не затримує, а пропускає їх через Керченську протоку.

"Мене дивує це оптимістичне бачення Омеляна в тому плані, що це є частковим розблокуванням. Це не часткове розблокування, це тактика, яку РФ використовує з початку весни. Цю тактику західні експерти називають економічним придушенням, економічними санкціями Росії проти України", - заявила Волошина.

Джерело: Обозреватель

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...