Не відкрутиться: "Лукаш незаконно заволоділа коштами Мін'юсту на суму 2,5 млн", - Горбатюк (відео)

Кошти Міністерства юстиції безпідставно і незаконно виділялися на так зване доопрацювання українсько-європейського законодавства.

Сергій Горбатюк. Фото:РБК-Украина

Керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк прокоментував ситуацію зі справою колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш. Про це він заявив в ефірі телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

Лукаш вчора виграла справу проти ГПУ в Апеляційному суді Києва, довівши, що інформація ГПУ про її активи за кордоном є помилковою.

"Так, дійсно було рішення апеляційного суду... Але варто відзначити, що в даному випадку мало місце інформування про перевірку колишнього міністра по одному епізоду, зокрема це стосується виділення 8,5 млн грн на фінансування виправдання, скажімо, незаконного тримання Тимошенко в Європейському суді, який розглядався.

І ці події відбувалися в часи Лавриновича, до речі, розслідування з цього приводу закінчено і справу передали на суд, але після цього прийшла міністр юстиції Лукаш, і протягом 2013 бюджетного року у неї були всі підстави виявляти незаконність, чого зроблено не було. Тому вона перевірялася", - пояснив він.

За його словами, про підозру їй у тій справі не повідомлялося.

"Але слідство закінчено по Лавриновичу, і відповідно європейські організації повідомлені з цього приводу. Але щодо Лукаш, за результатами розслідування повідомлено про підозру у незаконному заволодінні спільно з іншими представниками Мін'юсту 2,5 млн коштів, які безпідставно і незаконно виділялися на так зване доопрацювання українсько-європейського законодавства.

І саме це доопрацювання за висновками експертиз не мало ніякої наукової цінності, це була просто компіляція інтернет-матеріалів... На даний момент експертизи завершені, і я сподіваюся, що слідчим і прокурором протягом найближчих декількох тижнів буде прийнято рішення про завершення провадження", - додав він.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...