Не відкрутиться: Суд визнав законним затримання екс-голови Вінницької Нацполіції Шевцова

Сам Шевцов стверджує, що проти нього йде "проплачена кампанія", але не називає замовників.

Антон Шеіцов. Фото:real-vin.com

Суд не задовольнив заяву адвокатів екс-начальника обласного управління Вінницької Національної поліції Антона Шевцова про незаконність його затримання. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"В процесі розгляду заяви ім'ям України винесено ухвалу, якою відмовлено в задоволенні заяви адвоката Шевцова Костянтину Дорошенку про визнання незаконним затримання. Ухвала не підлягає апеляційному оскарженню", - проголосив суддя Вінницького міського суду Андрій Михайленко.

Суд визнав необґрунтованими аргументи адвокатів і підтримав звинувачення. Проведення процесуальних дій за підозрою в скоєнні злочину за ч.1 ст.111 (державна зрада) було доручено колегам в Чернігівській області, де затримали Шевцова при спробі перетнути кордон України.

Одним з аргументів адвокатів, які вимагали звільнення Шевцова прямо із залу суду, було те, що він вимагає медичного обстеження. Суд відкинув цю заяву, оскільки під час обстеження в Чернігівській міській лікарні було з'ясовано, що Шевцов не потребує госпіталізації.

У суботу, 19 березня, відбудеться ще одне засідання суду за такою ж позовною заявою другого адвоката Шевцова - Олександра Лещенка.

Як повідомлялося раніше, Антона Шевцова, звільненого з посади начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області 14 березня, було затримано 17 березня о 18.40 на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області.

Оперативники вилучили у нього 10 тис. доларів, паспорт громадянина України і білет на літак з Мінська до Москви. Сам Шевцов стверджує, що проти нього йде "проплачена кампанія", але не називає замовників.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...