Не всі карти розкрито: Засновник OCCRP анонсував продовження офшорного скандалу

"Поки ми склали лише маленький шматочок величезного пазла. У найближчі півроку ми опублікуємо нові розслідування - це величезний масив даних", - Дрю Салліван.

Редактор і співзасновник Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP) Дрю Салліван. Фото: openrussia.org.

В офшорному скандалі під назвою "Панамські документи" незабаром з'являться нові фігуранти. Про це редактор і співзасновник Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP) Дрю Салліван заявив в інтерв'ю Відкритій Росії, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Герої нашого розслідування пов'язані з панамською юридичною фірмою Mossack Fonseca. Власники великих офшорних бізнесів використовували її принаймні для частини своєї мережі. Ми розповіли не про всіх фігурантів, на яких у нас є інформація, тому що поки ми склали лише маленький шматок величезного пазла. У найближчі півроку ми опублікуємо нові розслідування - це величезний масив даних", - розповів Салліван.

"OCCRP давно співпрацює з ICIJ (Міжнародний консорціум журналістських розслідувань). Серед іншого, ми разом працювали над розслідуванням контрабанди тютюну. Вони запросили нас взяти участь у проекті про панамський офшор і взяти на себе частину розслідування, пов'язаного з Європою та Євразією, на яких ми спеціалізуємося", - додав він.

Салліван зазначив, що розслідування тривало майже рік.

"Ми знаходили підтверджуючу і додаткову інформацію по всьому світу. Це було нескладно. Ми перевіряли великі міжнародні мережі, історії, пов'язані з хабарами, відмиванням грошей, і так далі ... Ми використовували велику кількість реєстрів і баз даних: земельні, дані по реєстрації компаній, реєстри регуляторів. Насправді, ми не дуже покладаємося на людей в питаннях доказів, тому що люди самі не довіряють людям. Вони вірять паперам", - пояснив він.

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...