Недільний бій під Докучаєвськом: подробиці від прес-офіцера сектора "М"

Наші зчепили зуби і не відповідали ворогу на вогонь. Адже головне завдання кремлівських найманців було виявити вогневі точки українців, а до повноцінного штурму не дійшло. Спостережна місія ОБСЄ з ворожої сторони, традиційно, нічого не побачили.

Бій під Докучаєвськом

Патріоти України вже писали про повідомлення бійців 72-ї бригади про потужну провокацію найманців Путіна. Наразі маємо підсумовуючу інформацію зі штабу сектору.

Сьогодні близько 15:00 бойовики обстріляли позиції українських військових у Новотроїцького з мінометів калібром 120 мм. Про це в ефірі "112 Україна" повідомив прес-офіцер сектору "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер.

"Обстріл тривав 15 хвилин. Терористи вели вогонь з окупованого Докучаєвська. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали, втрат і поранених серед військовослужбовців немає. Зараз обстріл припинився, військовослужбовці уважно спостерігають за всіма переміщеннями бойовиків і готові дати гідну відсіч ворогові при загостренні ситуації", - розповів Кіндсфатер.

Інформацію було доведено до спостережної місії ОБСЄ, українська сторона чекає підтвердження факту обстрілу.

При обстрілі бойовики використовували міномети калібру 120 мм. За інформацією розвідки, в районі кладовища в окупованому Докучаєвську, який знаходиться за кілометр від лінії розмежування, зафіксовані шість установок систем залпового вогню БМ-21 "Град" і чотири танки, які постійно переміщаються в напрямку населених пунктів Оленівка і Ясне.

Спостережна місія ОБСЄ, яка знаходиться на окупованій території, не фіксує ці порушення.

"Основна причина зростання активності на цьому напрямку – це проведення розвідки розташування наших вогневих точок, наявності сил і засобів, а також здійснення постійного психологічного тиску та провокації на зростання конфлікту", - підкреслив Кіндсфатер.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...