Недостатньо доказів? В суді ООН не побачили фінансування Росією терористів на Донбасі

Україна мала довести, що запитані тимчасові заходи мають зупинити заподіяння невідновлюваної шкоди, а також умисність дії держави-сторони конвенції. На думку суду, ця вимога не була виконана.

Міжнародний суд ООН. Ілюстрація:http://ukranews.com/

Міжнародний суд ООН відмовив у тимчасових заходах проти Росії по конвенції про заборону фінансування тероризму. Про це повідомив на відкритих слуханнях в Гаазі голова Суду Ронні Абрахам, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

Він підкреслив, що Суд приймає це рішення не дивлячись на те, що визнав свою юрисдикцію в цій справі. На думку головуючого, Україна не надала достатньо доказів фінансування Росією тероризму.

Також він наголосив, що Україна мала довести, що запитані тимчасові заходи мають зупинити заподіяння невідновлюваної шкоди, а також умисність дії держави-сторони конвенції. На думку суду, ця вимога не була виконана.

"Україна не дотрималася тих стандартів доказової бази, щоб довести умисність перерахування коштів (для суб'єктів Л/ДНР)", - заявив, зокрема, він.

Водночас Міжнародний суд ООН погодився на запровадження запобіжних заходів за позовом "Україна проти РФ" для захисту національних меншин в Криму.

Суддя підкреслив, що це не обмежує Україну у подальших діях щодо цього звинувачення. Він наголосив, що розгляд цієї справи продовжиться, оскільки на даному етапі не йдеться про непідсудність Росії Суду ООН, а йдеться лише про невиконання вимог для запровадження обмежень.

За процедурами Суду ООН, до розгляду справи по суті Україна подаватиме нові докази на підтвердження винуватості Росії.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...