Нехай співають в себе вдома: Парубій підписав закон про гастролі російських артистів в Україні

Законопроект визначатиме, яких російських артистів можна запрошувати в Україну лише після дозволу Служби безпеки.

Ілюстрація:уніан

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон "Про гастрольні заходи в Україні". Про це повідомили на сайті Верховної Ради, передають Патріоти України.

Андрій Парубій підписав закон сьогодні, 20 жовтня. Цей законопроект визначатиме, яких російських артистів можна запрошувати в Україну лише після дозволу Служби безпеки.

Зазначається, що окрім нього, спікер ВР також підписав ще два ухвалені закони – "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України" та "Електронні довірчі послуги".

Як повідомлялося раніше, 21 вересня, комітет Верховної Ради з питань культури розглянув та підтримав законопроект про особливості гастролей росіян на території України. Законопроект має на меті встановити обмеження, які допоможуть протидіяти антиукраїнській пропаганді під час проведення гастролей.

Також він регламентуватиме вимоги до організації гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни країни-агресора.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...