Нема стратегії повернення окупованих території: Тука розповів, чим займеться на новій посаді у міністерстві

"Перш за все треба самим собі відповісти на три питання, яку ми маємо кінцеву мету: це повернення територій, повернення людей чи повернення територій з людьми" - пояснив заступник міністра.

Георгій Тука. Фото:скрін відео

Екс-очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає, що держава не має стратегії щодо територій Донбасу, тимчасово окупованих російськими найманцями/ Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу, передають Патріоти України.

"Два дні тому зустрічався з президентом і сказав про це - побачив повне розуміння - що, на жаль, як керівник області я спостерігав і спостерігаю зараз: відсутність державної стратегії щодо окупованих територій", - зазначив Тука.

За його словами, він став учасником "стратегічної групи, яка буде займатися саме розробкою "стратегічних рішень".

"Перш за все треба самим собі відповісти на три питання, яку ми маємо кінцеву мету: це повернення територій, повернення людей чи повернення територій з людьми. Найскладніше - останнє. Я прихильник саме останнього підходу", - додав він.

Тука додав, що повернення "виключно територіальне, без людей" - передбачає тільки військовий шлях вирішення. Однак найбільш прийнятний, на його думку, можливий шлях вирішення проблеми - комбінований - "дипломатично військовий".

Він також зазначив, що приступає до роботи 4 травня і має "готовий план роботи" на перші дні.

Нагадаємо, що указом Президента України Георгія Туку було звільнено з посади губернатора Луганщини та призначено на його місце Юрія Гарбуза.

Натомість, Кабінет Міністрів України призначив Туку заступником міністра з тимчасово окупованих територій та переміщених осіб.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...