Немає навіть натяку на те, що Трамп пом'якшить санкції щодо Росії, - європейський чиновник

Деякі санкції, які Європа застосувала щодо Росії, можуть бути посилені шляхом введення аналогічних заходів з боку Сполучених Штатів.

Дональд Трамп. Фото: Hyser.

Один з високопоставлених чиновників Євросоюзу у вівторок заявив, що він не помічає навіть натяку на те, що адміністрація президента США Дональда Трампа планує скасувати санкції, введені проти Росії за її дії в Україні, і попередив, що одностороннє пом'якшення американських санкцій відносно Москви може дестабілізувати деякі європейські енергетичні ринки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Ми не бачимо ніяких ознак цього", - заявив глава зовнішньополітичної місії в США Девід О'Салліван, виступаючи в Комітеті Палати представників з іноземних справ під час слухань з питання кооперації між ЄС і США, спрямованою на протидію російській агресії.

"Я бачу, що така мета винятковим чином об'єднує США і Євросоюз, коли мова заходить про проблему російської агресії", - сказав О'Салліван.

Розслідування звинувачень, висунутих спецслужбами США на адресу Росії про те, що її фахівці відповідальні за злом пошти Демократичної партії і поширення дезінформації під час президентських виборів в США в 2016 році, стикається з опором через позицію Трампа.

Демократи стверджують, що Росія робила зусилля, щоб створити перевагу в передвиборній гонці на користь республіканців, які до занепокоєння законодавців від обох партій під час кампанії закликали до зближення з Москвою. Трамп відкинув ці твердження, а Росія всі звинувачення заперечує.

В ході слухань республіканець Боб Коркер поставив під сумнів правильність намірів законодавців ввести додаткові санкції відносно Росії за її агресивні дії в Україні та Сирії. Автор законопроекту про посилення санкцій - сенатор-демократ Бен Кардін, глава демократичної меншості в Комітеті у закордонних справах, повідомив, що в розробці документа брали участь як демократи, так і республіканці.

Коркер поставив питання О'Саллівану про те, який режим роботи над питанням санкцій був би для США ефективніше - односторонній або спільний з ЄС. О'Салліван заявив, що "тісна координація", безсумнівно, краще.

"Ми йшли рука об руку протягом усього цього процесу, і я думаю, що саме це дозволило забезпечити не тільки адекватний політичний відповідь, але і ефективність санкцій", - сказав О'Салліван.

"Деякі положення, обговорювані під час слухань, здатні чинити серйозний вплив на європейський енергетичний сектор", додав він.

"Багато держав-членів Європейського Союзу в значній мірі залежать від імпорту з Росії, тому дуже важливо не дестабілізувати ситуацію", - сказав О'Салліван.

Бен Кардін зазначив, що деякі санкції, які Європа застосувала щодо Росії, можуть бути посилені шляхом введення аналогічних заходів з боку Сполучених Штатів.

"Ми зацікавлені в тому, щоб застосувати таку ж схему заходів санкцій, яку Європа вже випробувала на Росії", - заявив він.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...