"Непереможний" Путін знов розповідатиме про свою особисту перемогу? Армія США спіймала лідера "Ісламської держави"

Військові США тримають терориста на одній з баз США на північному сході Сирії.

Абу Бакра аль-Багдаді. Фото:InfoTop.lv

Американська армія захопила лідера терористичного угрупування Ісламська держава Абу Бакра аль-Багдаді, про чию смерть після авіаудару повідомлялося ще в червні. Військові США тримають його на одній з баз США на північному сході Сирії. Про це повідомляє турецька газета Yeni Safak, передають Патріоти України.

Джерело видання в Сирії повідомило, що аль-Багдаді ще кілька місяців тому був спійманий в Іраку, після чого його перевезли на американську базу в Рас-ель-Айні, а вже потім доставили на іншу військову базу США в Ель Хасак Румейлан.

Зараз в таборі для біженців, який розташований в 20 кілометрах від Ель Хасак, перебуває близько 750 захоплених американськими військовими терористів, де американські інструктори готують їх до закидання в південні райони Сирії, стверджує видання.

Крім самого ватажка Ісламської держави, американські військові також доставили в Сирію ще сімох командирів екстремістського угрупування.

Незважаючи на твердження американської сторони про прихильність ідеї повного знищення Ісламської держави, вони продовжують співпрацювати з рештою терористів у Сирії, стверджує турецька газета.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...