Несподівано: Бойовиками, які захопили Комінтернове під Маріуполем, керувала жінка (відео)

Терористи контролюють селище вже майже тиждень.

Терористи. іФото: ЖЖ

Комінтернове стало новою гарячою точкою на фронті на Донбасі. На очах в українських військових бойовики з "ДНР" з бронетехнікою, не криючись, зайняли селище, яке досі було у буферній зоні. Опору не зустріли, бо сили АТО зв'язані Мінськими обіцянками не стріляти, передають Патріоти України.

Терористи ж, не зважаючи ні на які угоди, гатять по українських позиціях і далі: навіть із танків і мінометів. Під вогнем лише вчора загинула жінка у Зайцевому, біля Горлівки. Вона не встигла добігти до рятівного підвалу. Ну, а журналісти і громада, слухаючи пояснення зі штабу АТО, намагаються зрозуміти, то що ж сталося на фронті насправді.

Комінтернове зайняли рівно за добу до того, як контактна група в Мінську домовилася про припинення вогню. Відтепер спроба звільнити село буде трактуватися, як зухвале порушення режиму тиші з боку України. Чергове припинення вогню набрало сили 23 грудня об 00:00.

До того на південному напрямку дві доби поспіль свистіли кулі. Комінтернове поблизу Маріуполя – це так звана "сіра зона", буфер, де згідно з домовленостями, не має бути військ ані українських, ані бойовиків. В українське село ворог заїхав просто на очах спантеличених розвідників. "Бачили два танки, бачили БМП і чоловік 50 піхоти бачили", – згадує один із бійців АТО.

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...