Невдячна Німеччина: Польща може стати новою базою дя 35 000 військових США

Офіційний Вашингтон, особливо при хазяйновитому Трампі, дуже дратує небажання скупих європейців витрачати співрозмірний з США відсоток ВНП на оборону. Особливо оскільки йдеться про оборону тої самої Європи від російської агресії.

Міноборони США розглядає можливість виведення американських військ з Німеччини. Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на The Washington Post.

Анонімні джерела видання, поінформовані з відповідним аналізом Міноборони США, у американському військовому відомстві аналізують вартість та наслідки переведення частини або ж усіх 35 тисяч американських військових з Німеччини до США або Польщі.

У травні видання Politico повідомляло, що Польща готова витратити до 2-х мільярдів доларів за забезпечення постійної військової присутності США у країні.

Як повідомляє DW, у п'ятницю Пентагон заперечив інформацію The Washington Post і повідомив німецькій агенції новин DPA, що Рада національної безпеки США не отримувала від Пентагону жодного бюджетного аналізу переміщення американських військових, які перебувають у Німеччині.

Президент США Дональд Трамп раніше цього року буцімто виявив зацікавленість у виведенні американських військових із Німеччини і висловив здивування щодо того, скільки американських солдатів перебуває у Німеччині.

Як повідомляє DW, речник Радбезу США заявив, що Міноборони США регулярно аналізує вартість місій американських військ.

Дональд Трамп критикує Німеччину за невиконання орієнтиру НАТО щодо необхідності для країн-членів альянсу витрачати 2% ВВП на оборону.

Президент США Трамп часто заявляв, що НАТО, по суті, є дотаційним для США. Німеччина витрачає на оборону 1,2%, що з огляду на потужну економіку країни є вагомим внеском в обороноздатність.

При цьому у самій Німеччини вказують, що тиск з боку Трампа лише ускладнює збільшення видатків на оборону, бо, мовляв, виконання його вимог засвідчило би керованість Берліну із США. Попередник Дональда Трампа Барака Обама також вказував на необхідність витрат на оборону країнами-членами НАТО.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...