Незважаючи на пом'якшення настроїв: Санкції проти Росії будуть продовжені - Financial Times

Деякі члени Євросоюзу, як наприклад Франція, розглядають можливість послати Москві "політичний сигнал" про "переломний момент" в політиці санкцій.

Ілюстрація:ipress.ua

Європейський союз продовжить санкції проти Росії за агресію щодо України, незважаючи на пом'якшення настроїв деяких членів ЄС. Про це з посиланням на джерела в Брюсселі пише Financial Times, передають Патріоти України.

У дипломатичних колах були побоювання, що питання продовження санкцій викличе запеклі суперечки в найближчі два тижні: очікувалися сперечання між схильними до скасування або пом'якшення санкцій Угорщиною, Грецією, Італією і налаштованими більш "войовниче" Польщею і країнами Балтії, які вимагають продовження обмежувальних заходів.

Джерела видання стверджують, що "миролюбні" країни вирішили перенести дискусії щодо санкцій до саміту ЄС, який відбудеться в грудні.

Деякі члени Євросоюзу, як зазначає FT, розглядають можливість послати Москві "політичний сигнал" про "переломний момент" в політиці санкцій.

Один зі співрозмовників авторитетної газети підкреслив, що автоматичне продовження санкцій зараз пояснюється очікуванням, що "це буде останній раз, коли ми продовжуємо санкції, у всякому разі в повній мірі".

Рішення про продовження санкцій, введених проти Росії навесні 2014 року в зв'язку з анексією Криму та агресією на Донбасі, Євросоюз буде приймати в липні 2016 року. Європейські лідери - зокрема, верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні, глава Європейської ради Дональд Туск, президент Європарламенту Мартін Шульц, а також лідери "Великої сімки" - заявляли, що санкції повинні бути продовжені у зв'язку з тим, що Кремль не виконує мінські угоди про врегулювання ситуації на Донбасі.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...