"Ні Україні в ЄС": Голландці, які голосували проти асоціації, пояснили свою позицію

Однією з основних причин голосування проти Угоди про асоціацію на референдумі, мешканці Нідерландів назвали високий рівень корупції в Україні.

Ілюстрація:www.segodnya.uaБільшість голландців, які виступили проти Угоди про асоціацію Україна-ЄС, мотивували свою позицію високим рівнем корупції в Україні. Про це повідомляє Європейська правда посилаючись на результати дослідження компанії Ipsos, оприлюднені напередодні референдуму, зазначають Патріоти України.

Так, про це заявили 59% опитаних жителів Нідерландів, які виступили проти Угоди про асоціацію.

34% незгодних з асоціацією України з ЄС респондентів заявили, що голосуватимуть "проти" на референдумі через те, що Угода може стати кроком до членства України в ЄС.

Ще 31% опитаних серед тих, хто не підтримали Угоду, заявили, що не поділяють європейські цінності, 30% вважали, що Угода не вигідна економіці Нідерландів.

У свою чергу, ті голландці, які підтримали Угоду про асоціацію, керувалися, перш за все, тим, що документ полегшить торгівлю між Україною та Нідерландами (так вважає 49%).

Також, 41% респондентів зазначили, що головною причиною голосувати "за" буде вигода для економіки Нідерландів. Ще 33% переконані, що Угода зробить Україну сильнішою в протистоянні з Росією.

Як повідомлялося раніше, референдум був визнаний таким, що відбувся, оскільки явка склала більше 30%.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...