"Нідерланди не повинні робити Путіну подарунки": У Єврокомісії прокоментували асоціацію з Україною

Дана угода є вкрай важливою для ЄС і для Нідерландів, зазначив Франс Тіммерманс

Фото: DT.ua

Перший віце-президент Європейської комісії, колишній міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс сподівається, що його країна підтримає ратифікацію угоди про асоціацію Україна-ЄС Про це він сказав у радіопрограмі на NPO Radio 1, повідомляють Патріоти України.

"Консультативний референдум не заважає депутатам ухвалювати рішення на підставі власних оцінок. Нідерланди мають бути останньою країною, яка робить подарунки Путіну", - сказав Тіммерманс. Він погодився зі словами нідерландського прем'єр-міністра Марка Рютте, який напередодні заявив, що це питання ширше, ніж просто питання Нідерландів і що нератифікація угоди збільшує ризик нестабільності у регіоні. За словами Тіммерманса, угода є вкрай важливою для ЄС і для Нідерландів.

Тіммерманс підкреслив, що раніше голландський парламент абсолютною більшістю голосів підтримав ратифікацію угоди. Він заявив, що не розуміє політичні сили, які раніше підтримували угоду, однак зараз не хочуть пристати на пропозицію прем'єр-міністра щодо ратифікації документа.

Нагадаємо, 21 жовтня прем'єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що рішення щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС ухвалять до 1 листопада. Як повідомлялося раніше, ЗВТ між Україною та ЄС буде діяти незалежно від рішення Нідерландів про асоціацію.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...