Ніяких добровільних приєднань: Суд у Гаазі кваліфікував російське вторгнення до Криму як міжнародний збройний конфлікт

Усі дії агресора на захопленій території вивчаються на предмет злочинів проти людяності.

Міжнародний кримінальний суд. Фото: Фонд стратегічної культури.

Міжнародний кримінальний суд (Гаага, Нідерланди) кваліфікував російське вторгнення у Крим як міжнародний збройний конфлікт між Україною і РФ. Усі дії агресора на захопленій території вивчаються на предмет злочинів проти людяності, передають Патріоти України.

Про це йдеться у звіті за 2018 рік Міжнародного кримінального суду (МКС), опублікованого на сторінці Прокуратури АР Крим у Facebook. Повідомляється, що українська сторона відправляла повідомлення про низку військових злочинів, вчинених окупантом: переміщення та видворення осіб, переміщення засуджених, порушення прав власності, примусову службу українців в армії Росії.

"Підтверджено кваліфікацію ситуації на тимчасово окупованій території Криму, яка виникла не пізніше 26 лютого 2014 року, як міжнародного конфлікту між Україною і Російською Федерацією", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Канцелярія прокурора МКС збирається найближчим часом завершити аналіз предметної юрисдикції у справі України щодо Криму й оголосити висновок із приводу можливості розгляду Судом.

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно