"Ніяких поправок": Посол ЄС повідомив приємну для України новину про Асоціацію

На зустрічі Європейської Ради в кінці червня лідери європейських держав сказали голландським колегам, що будь-які істотні зміни, які змусили б інші країни повторно ратифікувати - це не той шлях, про який слід думати.

Ян Томбіньський. Фото: РБК.

Країни Європейського Союзу відмовилися вносити правки в Угоду про асоціацію з Україною. Про це сказав журналістам у середу голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"На зустрічі Європейської Ради в кінці червня лідери європейських держав сказали голландським колегам, що будь-які істотні зміни, які змусили б інші країни повторно ратифікувати - це не той шлях, про який слід думати", - сказав він, коментуючи прохання прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте до лідерів ЄС надати Амстердаму "юридично зобов'язуючі" гарантії, що побоювання його країни щодо Угоди про асоціацію ЄС і України будуть враховані.

"Те, що змусило б інші країни повторно ратифікувати - країни це сказали на засіданні Європейської Ради, - вони не приймуть таке рішення", - заявив голова представництва ЄС в Україні. Нагадаємо, після саміту лідерів ЄС у Брюсселі у вівторок прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що Нідерландам потрібно "юридично зобов'язуюче рішення, яке вирішить всі суперечки в Нідерландах, що призвели до референдуму". При цьому він завагався, в якій воно буде формі.

"Можливо, ми змінимо текст або ж знайдемо таке рішення, яке не потребуватиме змін у тексті угоди про асоціацію. Я поки що не знаю", - пояснив прем'єр-міністр. "Якщо я не зможу домогтися цього, ми не будемо підписувати документ", - пригрозив Рютте.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"