Ніяких проблем: Відтепер в Росії на мітингах можна заклеювати рот скотчем

​Демонстрантам дозволено використовувати свої обличчя як предмет наочної агітації, але застосування масок, балаклав і панчіх для приховування особи залишається під забороною.

Демонстрантам дозволили заклеїти роти. Фото: kurganpolit.ru.

Таке рішення було прийнято після розгляду скарги студентів з Самари, які в ході акції "День мовчання" заклеювали собі скотчем рот, за що були затримані поліцією. Після акції одна з активісток була оштрафована на 10 тис. рублів (156,9 доларів), пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Студенти звернулися в КС, зазначивши, що залучення до адміністративної відповідальності за приховування свого обличчя за формальними підставами суперечить конституційним нормам.

Суд роз'яснив, що учасники акцій можуть закривати обличчя хустками і шарфами через погодні умови або використовувати бинти, марлеві пов'язки або респіратори за медичними показниками. Крім того, демонстрантам дозволено використовувати свої обличчя як предмет наочної агітації, клеїти на них стікери або скотч.

При цьому використання масок, балаклав і панчіх для приховування особи залишається під забороною. Крім того, поліція повинна звертати увагу на мотиви і цілі маскування на обличчях демонстрантів і оцінювати їх "вплив на безпеку і громадський порядок", наголошується в рішенні КС.

Конституційний суд також пояснив, що влада не повинна надмірно контролювати діяльність організаторів і учасників публічних заходів і необгрунтовано обмежувати людей у праві на свободу мирних зібрань.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...