"Ніж у спину": Компанія Siemens заборонила РФ використовувати свої турбіни в окупованому Криму

В РФ планували в обхід санкцій обманом видурити у німецької компанії Siemens електротурбіни начебто для Кубані.

Компанія Siemens заборонила РФ використовувати свої турбіни в окупованому Криму. Фото: media-marketing.com.

На початку серпня агентство Reuters повідомило з посиланням на свої джерела обурливу інформацію про те, що Росія хоче обманом дістати турбіни німецької компанії Siemens для окупованого Криму. І ось тепер з'ясувалося, що Україна разом з ЄС зробила зусилля з метою не допустити цього неподобства. Про це розповів заступник голови українського Мін'юсту Сергій Пєтухов, який відвідав Брюссель для синхронізації спільних дій щодо порушень режиму санкції, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Крим.Реалії".

Зокрема, Україна і ЄС внесли корективи в контракт німецької фірми Siemens про постачання електротурбін на Кубань, яким забороняються використовувати ці турбіни на території окупованого Росією Криму.

Серед проблемних моментів, пов'язаних з невиконанням режиму санкцій і торгівлі європейських компаній з Кримом, обговорювалося питання поставок електротурбін компанії Siemens, спочатку передбачених для станції, яку планують на Кубані.

Пєтухов запевнив, що "в контракті німецької фірми внесені пункти, які забороняють використовувати ці турбіни на території Криму".

"Ми, зі свого боку, продовжимо моніторинг цієї угоди", - підкреслив заступник глави українського Мін'юсту.

Представник українського уряду додав, що ЄС оновлює своє інформування бізнес-структур: під час підписання контрактів з Росією в них буде вписано положення, що обмежує використання товарів і технологій, передбачених санкціями, на території Криму ".

Загалом, добре, що Reuters тоді повідомило про підлі плани Росії. Це дозволило Києву разом з ЄС вжити відповідних заходів.

Нагадаємо, 15 вересня набула чинності постанова про продовження санкцій ЄС проти РФ - до 15 березня 2017 року.

17 червня цього року Європейський Союз продовжив ще на рік санкції проти захопленого Росією у України Криму. А минулого тижня стало відомо, що уряд Німеччини зараз розглядає можливість введення додаткових санкцій проти Росії через її дій в Сирії.

"Лише ППО недостатньо": Мусієнко пояснив, як захистити Одесу від російських ударів

субота, 4 травень 2024, 6:25

Військовий експерт Олександр Мусієнко поділився думкою, як захистити Одесу від ворожих обстрілів, зазначивши, що наявність ППО є важливим елементом, але недостатнім, зважаючи, що ворог б’є в тому числі надзвуковими ракетами. Про це він сказав в ефірі т...

Помста пану Фіцо у стилі Макіавеллі: Італія передасть Україні комплекс SAMP/T, який прикривав Словаччину до приходу проросійського уряду - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 6:15

Коли 2022 року прозахідний уряд Словаччини надавав свої радянські ЗРК та ракети до них Україні, Італія позичила свій SAMP/T щоб прикрити небо союзниці. Тепер ситуація змінилась. Італія планує затвердити черговий пакет військової допомоги Україні до сам...