Ніж у спину, від Бацьки з любов'ю: Білорусь в ПА ОБСЄ схвалила резолюцію, що засуджує агресію Росії проти України

У документі також є заклик до Кремля деокупувати всі захоплені території, повернувши їх під контроль Києва.
Парламентська асамблея ОБСЄ. Фото: Рейтерс.

На Парламентській асамблеї ОБСЄ білоруська делегація не захотіла підтримати росіян, які вимагають скасувати або змінити резолюцію по Україні. На це звернув увагу український політолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.

Зазначимо, що мова йде про резолюцію, розроблену представницею Швеції Маргрете Седерфельт. У ній рішуче засуджується гібридна агресія Росії проти України, зокрема анексія Криму та війна на Донбасі. У документі також є заклик до Кремля деокупувати всі захоплені території, повернувши їх під контроль Києва.

Активно проти прийняття даної резолюції виступала російська делегація. Але, незважаючи на палкі протести росіян, документ був схвалений. Виявилося, що за нього проголосувала навіть Білорусь, яка перебуває в дружніх відносинах з РФ.
"Білорусь на засіданні ПА ОБСЄ відмовилася підтримати позицію РФ по Україні (проголосувати проти в цілому або прибрати окремі формулювання) і підписала резолюцію про "Відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - повідомив Голобуцький.


"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...