Нова хвиля: Саакашвілі невдовзі може очолити політичну партію, - нардеп

Члени ініціативної групи припускають, що процес створення політичної партії "Хвиля" прискориться і її в лютому очолить Міхеїл Саакашвілі.

Міхеїл Саакашвілі очолить політичну партію в Україні. Фото: РИА Новости Украина.

Після відставки Міхеіла Саакашвілі процес створення політичної партії "Хвиля" може прискоритися. Про це повідомила член ініціативної групи зі створення партії "Хвиля", народний депутат Наталія Новак (БПП), передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Так, відповідаючи на питання, чи може Саакашвілі після відставки з посади голови Одеської обласної державної адміністрації очолити нову партію, Новак сказала: "Я, звичайно, це допускаю. Власне, партії немає, є тільки ініціативна група зі створення цієї партії. Можливо, піде процес прискорення (створення - ІФ) цієї партії, в результаті якого, дійсно, Міхеїл Саакашвілі її очолить".

Разом з тим, Новак зазначила, що поки ініціативна група таке питання не розглядала.

За її словами, установчий з'їзд партії може відбутися в лютому. "Він (з'їзд - ред.) планувався кілька разів. Останній раз він планувався на листопад, потім на грудень. Можливо, він відбудеться в лютому місяці", - сказала Новак.

Як відомо, у понеділок голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що подає у відставку.

Особа Саакашвілі обговорювалася в колі громадських активістів,як "драйвера нової політичної сили".

Зокрема, екс-заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе весною заявляв, що "Саакашвілі буде з нами, звичайно. І, він буде одним з ідеологів і драйверів цієї нової партії". Сьогодні Сакварелідзе запевнив, що Михайло Саакашвілі не покине Україну, а займеться політичною діяльністю.

Влітку народний депутат Віктор Чумак повідомив, що номінаційний комітет активно відбирає людей, які стануть членами нової всеукраїнської партії "Хвиля", яку може очолити Саакашвілі.

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...