Новітня зброя: "Наші снайпери працювали цим боєприпасом у Станиці Луганській. З боку бойовиків поняття не було, чим ми стріляли. Як так прострелити БТР, вбити механіка?", - командир ОТГ ЗСУ (відео)

Нові українські кулі здатні знищувати російські бронеавтомобілі «Тигр».

Нові українські кулі здатні знищувати російські бронеавтомобілі «Тигр»

В ефірі одного з російських телеканалів вийшла передача про нові російські бронеавтомобілі «Тигр» виробництва підприємства «Військово-промислова компанія» (ВПК). У рамках передачі були озвучені ключові переваги високомобільної броньованої машини, здатної витримати обстріл зі стрілецької зброї і навіть снайперської гвинтівки СВД, повідомляють Патріоти України з посиланням на Військову панораму.

Варто відзначити, що раніше в Україні були проведені випробування нових куль розробки україно-британської компанії Stiletto Systems Ltd., які імітували умови бронезахисту сучасних зразків бронетехніки, в тому числі і новітніх російських бронеавтомобілів «Тигр», про які вже писали Патріоти України.

Під час випробувань були проведені постріли по бронеплитах завтовшки 20,5 мм., виготовлених з польської та бельгійської бронесталі з твердістю більше 500 одиниць по Брінеллю. Відстріл проводився патронами 7,62 х 54, 7,62 х 51, 7,62 х 39 і 5,45 х 39, які всі вразили ціль. При цьому було відзначено запас бронепробивності, що означає впевнене ураження сучасних російських бронеавтомобілів у лобову проекцію і знищення екіпажу.

Оціночні випробування показали високу ефективність застосування подібних боєприпасів у складі наявних систем стрілецького озброєння і гарантоване ураження колісної та гусеничної бронетехніки, в тому числі і сучасних зразків російської бронетехніки.

На даний момент вже був досвід застосування даних боєприпасів на Сході України під час проведення антитерористичної операції.

Згідно із повідомленням Сергія Згурця, відомого українського військового експерта, нові боєприпаси компанія «Стілетто» обмеженими партіями на волонтерських засадах передавала снайперам Нацгвардії і ЗСУ в 2014-2015 роках. Троє з тих, хто застосовував їх у бою проти агресорів, поділилися своїм досвідом.

«Мій позивний «Хаос». Я брав участь в антитерористичній операції 2014-15 р. Луганська область. Літо 2015 року - Донецька область. Район 29 блок-поста. Використовувався даний боєприпас по БТРу. Дистанція була 400 м. Стрільба велася в бронещиток механіка-водія, адже за ним сидить оператор навідник. Було здійснено 4 постріли «стілетівськими» патронами. Машина, за якою вівся мною вогонь з СВД, покинула бойовий стрій, розгорнулася, кинула піхоту і пішла. За балістичною таблицею ці патрони відповідають іншим патронам радянського виробництва, так що міняти точку прицілювання немає необхідності. За всіма параметрами боєприпас підходить для штатної зброї, яку використовує Українська армія».

«Мій позивний «Білорус». Командир оперативно-тактичної групи. Наші снайпери працювали цим боєприпасом у станиці Луганській. Після роботи наших снайперів техніку противник в цьому районі не використовував. Снайпери противника на наші позиції виходили дуже рідко. Боязнь була. Поняття з їх боку, чим ми стріляли, у них досягнуто не було. Мовляв, як так, чим можна було прострелити БТР, вбити механіка і так далі. Ми використовували гвинтівку СВД і стріляли одиночними з автомата Калашникова, 7,62. Подібний боєприпас необхідний і снайперам, і оперативно-тактичним групам, адже бувають різні ситуації - особливо при веденні бойових дій у місті. В приміщеннях, де ховаються снайпера і стрілки противника, цей боєприпас незамінний. Все інше, що у нас є - в порівнянні з цим новим боєприпасом, - неефективно. В одній будівлі сидів кулеметник, цей боєприпас з СВД пробив бетонну плиту і влучив тому в голову. Іншим боєприпасом в кращому випадку був би рикошет...»

Окремо варто виділити снайпера, який, знаючи про випробування, приїхав під Київ за кілька сотень кілометрів зі свого міста. Він був на милицях, пересування давалося йому непросто, серйозну травму він отримав, як мені пояснили, при захисті Донецького аеропорту. Після кожної серії пострілів він також разом з усіма ходив до сталевої плити, щоб переконатися в результатах: «Мій позивний був «Магнум».

Я використовував і тестував у бою ці боєприпаси і в 2014, і в 2015 р. У тому числі - при обороні Донецького аеропорту. Я б особливо радив їх нашим снайперам. Обов'язково. Я працював з СВД. По купчастості зі снайперським боєприпасом показники можна порівняти, але тут - бронепробиття значно більше. Був випадок - за броньованими дверима сидів кулеметник і ще одна ціль. Я зробив два постріли, потім слухаємо переговори: «Чим це «укропи» воюють? Два постріли і дві уражені цілі, наскрізь двері і бронежилети». Видалення тоді до двох цілей було 450 м. За дальності мій найбільш результативний постріл цим боєприпасом - 815 м».

Ефективність нових боєприпасів підтверджена низкою європейських сертифікатів і патентів на винахід. Раніше проводилися аналогічні випробування у відомих світових сертифікаційних центрах, які також підтвердили унікальність технічних рішень і високу результативність продукції від компанії Stiletto Systems.

Варто відзначити, що представники компанії вже зараз готові провести випробування по обстрілу найсучаснішої модифікації бронеавтомобіля «Тигр» чи іншої одиниці, наявної зараз на озброєнні або перспективної бронетехніки російських збройних сил.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...