Новітнє озброєння: У РФ стурбовані розробкою американської "зброї майбутнього"

США зможуть налагодити серійний випуск рейкотрону приблизно через 10-15 років.

Рейкотрон. Ілюстрація:www.sciencedebate2008.com

За словами російських експертів, США здатні ефективно застосовувати електромагнітну гармату для знищення бункерів противника. Про це заявив російський військовий експерт Юрій Кнутов, передають Патріоти України з посиланням на Газета Ру.

За словами експерта, США зможуть налагодити серійний випуск рейкотрону лише через 10-15 років. Також Кнутов назвав плюси даного озброєння: надзвукова швидкість снаряда і його дешевизна, яка досягається завдяки відмові від пороху.

Як сказав інший російський військовий експерт - Костянтин Сівков - розробка рейкотрону "створює інфраструктуру для технологічного ривка".

ЗМІ пишуть, що самі снаряди, створені для рейкотрона, можуть використовуватися і в інших озброєнь. Дані снаряди називаються "снарядами високої швидкості" (High Velocity Projectiles, HVP).

HVP можуть використовуватися на конвенціональних п'ятидюймових гарматах. Перевага цих снарядів перед традиційними полягає в тому, що при стрільбі з конвенціональної артилерії вражають ціль значно швидше.

Крім цього, відзначають ЗМІ, що HVP є керованими снарядами. Вартість кожного такого снаряда коливається в районі $50 тис., що дорожче, ніж конвенціональний артилерійський боєприпас, але в 20 разів дешевше, ніж керована крилата ракета Tomahawk.

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...