"Новий ніж у спину": Росія наближає свій провал в Сирії, - російський історик

У Москві побоюються, що після вирішення питання про відкидання курдів Туреччина спільно зі США різко посилить підтримку опозиції в районі Алеппо.

Війна в Сирії. Фото: ВВС.

Росії загрожує воєнна поразка і зовнішньополітичний провал, якщо опозиція в Сирії за підтримки США і Туреччини піде в наступ на війська президента Башара Асада. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив російський історик Валерій Соловей, повідомляють Патріоти України.

"Новий ніж у спину? У Москві побоюються, що після вирішення питання про відкидання курдів Туреччина спільно зі США різко посилить підтримку опозиції в районі Алеппо. У результаті опозиція знищить урядову армію в "сирійському Сталінграді" і перейде в наступ", - написав він.

"Під контролем Асада залишиться лише Дамаск. Стратегічно ситуація повернеться до стану, що існував до втручання Росії. І це буде військовою поразкою і зовнішньополітичним провалом", - додав Соловей.

Як повідомлялося раніше, 24 серпня спецпідрозділу збройних сил Туреччини увійшли на територію Сирії і почали просування до сирійського міста Джараблус, що зайняте бойовиками "Ісламської держави".

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...