Новий план? У Путіна переглянули його заяву про миротворців ООН на Донбасі

Лавров каже, що РФ "давно ставила питання", щоб озброїти спостерігачів СММ.

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров дезавуював заяву президента РФ Володимира Путіна щодо введення миротворців ООН на лінію зіткнення на Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Так, він сказав на брифінгу в Москві за підсумками переговорів з очільником МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріаном, що з ініціативою виступив президент РФ, але він хотів би уточнити деталі. За його словами, мета її - домогтися суворого виконання Мінських домовленостей, де записано, що контроль над кордоном України буде передано тільки після виконання політичних домовленостей.

«Це не сили ООН, це саме місія зі сприяння охороні спостерігачів ОБСЄ. Вона перебуває у повній відповідності з логікою Мінських домовленостей», - сказав Лавров.

Він додав, що РФ «давно порушувала питання», щоб озброїти спостерігачів СММ, але у ОБСЄ немає досвіду збройних місій, а у ООН є.

«Наша пропозиція полягає в тому, щоб спостерігачі ОБСЄ сумлінно, чітко і ефективно виконували спостереження за реалізацією Мінських домовленостей, давайте надамо їм збройну охорону, склад якої буде визначено сторонами конфлікту - Києвом, Донецьком і Луганськом» - сказав він.

При цьому він заявив, що пропозиція України розмістити миротворців на кордоні з РФ не відповідає Мінську-2.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...