Новий правитель з Нових Петрівців: як Яценюк дістається до роботи (відео)

Минулорічні обіцянки про "ніякі кортежі" та перекриття руху вже забуто - Київ мусить стояти у заторах, поки містом їде пан Яценюк.

Для проїзду кортежу Арсенія Яценюка знову перекривають столичні вулиці. Фото:http://www.radiosvoboda.org/

Через два роки після початку Євромайдану, схоже, в Україну повертається згубна практика часів Віктора Януковича, коли автошляхи перекривали для проїзду високопосадовців. Наприклад, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк щоранку так поспішає на роботу, що для проїзду прем’єрського кортежу вимикають світлофори та блокують рух іншого автотранспорту. Журналісти Радіо Свобода та програми "Схеми" піднімають питання, а чи потрібен голові уряду такий нескромний щоденний сервіс, зазначають Патріоти України.

Для проїзду кортежу прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка у Києві вимикають світлофори і перекривають автошляхи, хоча раніше глава уряду засуджував таку практику як ганебний пережиток часів попередніх урядів.

Від Нових Петрівців, де з родиною живе прем’єр-міністр, і до будівлі Кабінету міністрів журналісти нарахували чотири перехрестя, на яких працівники ДАІ вимикали світлофори і перекривали рух транспорту, щоб Яценюк безперешкодно дістався на робоче місце.

Співробітник ДАІ не на камеру скаржився журналістам «Схем», що «нічого не змінилося, як перекривали автошляхи, так і перекриваємо».

Водночас у прес-службі Міністерства внутрішніх справ повідомили, що ніяких спеціальних заходів для проїзду кортежу прем’єр-міністра не влаштовується, окрім епізодичного регулювання руху у випадках надскладних заторів.

Прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо заявляє, що «прем’єр-міністр не вживає надзвичайних заходів при пересуванні його автомобіля по місту».

Проте журналісти «Схем» близько тижня спостерігали за тим, як для проїзду Яценюка регулюють рух на дорогах столиці. Зокрема, найбільший затор через пересування кортежу Яценюка утворився на спуску по вулиці Грушевського в один з днів спостереження, 15 грудня: більше сотні автомобілів чекали, поки проїде прем’єр.

Нагадаємо, із перекриттям руху для проїзду кортежів високопосадовців, зокрема, боролися учасники Євромайдану. У різний час до Верховної Ради було подано кілька законопроектів, які пропонували обмежити час для перекриття доріг для проїзду високопосадовців

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...