Нуланд і Сурков домовилися: Донбас очолить Ахметов, - ЗМІ

У Вашингтоні вважають, що донецький олігарх може стати лідером для Донбасу і очолити його реінтеграцію в Україні, - Петро Шуклінов.

Рінат Ахметов. Фото: skelet-info.org

За можливим призначенням бізнесмена Ріната Ахметова головою окремих районів Донецької області можуть стояти Росія або США, або має місце змова Москви і Вашингтона з цього питання. Про це пише журналіст Петро Шуклінов, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, у Вашингтоні вважають, що донецький олігарх може стати лідером для Донбасу і очолити його реінтеграцію в Україні. В Адміністрації Президента України це сприймалося з побоюванням, оскільки бізнесмен, нібито вибудовував відносини не тільки з американцями, але і з російською стороною, можливо через радника президента РФ Владислава Суркова.

"В ході такого спілкування обговорювалася ідея загального лідера для Донбасу. Для нас це виклик, який ще належить вирішити", - наводить Шуклінов слова джерела в АП. "Не виключено, що американці знайшли аргументи для Банкової і впевнені в лояльності Ахметова", - додав він.

Шуклінов також допускає версію, згідно з якою за новою роллю Ахметова стоять одночасно американці і росіяни.

"Під час відомої зустрічі помічниці держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд з помічником президента РФ Сурковим в Калінінграді обговорювалася функція Ахметова як посередника між інтересами США і Росії в Донбасі. Тобто, якщо провести вибори в Донбасі не виходить - треба просто призначити потрібних людей, які займуться "відновленням Донбасу" в єдиній Україні за гроші Заходу ", - міркує журналіст.

У цьому випадку, на думку Шуклінова, можливе призначення Рината Ахметова і глави парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрія Бойка главами ОРДЛО стає компромісним російсько-американським планом, а маніпуляції з кредитуванням від МВФ є інструментом тиску на Київ.

"Втім, якщо Москва і Вашингтон дійсно про щось домовилися за спиною України - навіщо тоді росіянам демонстративно тероризувати менеджерів і волонтерів Ахметова, висилати їх з Донецька і блокувати гуманітарну допомогу від фонду бізнесмена. Ця версія під знаком питання", - резюмував журналіст.

Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...