Обама зробив натяк Путіну по Україні, - журналіст

Координувати дії з Росією Захід буде лише з питань військової кампанії в Сирії, а щодо України Кремль повинен виконати Мінські домовленості.

Обама і Путін на саміті в Туреччині. Ілюстрація:ukr.media

Президент США Барак Обама передав президентові Росії Володимир Путіну натяк на необхідність завершення ініційованого Кремлем збройного конфлікту на сході України, продовживши санкції щодо РФ. Таку думку в інтерв'ю NewsAder висловив російський журналіст Олександр Сотник, зазначають Патріоти України.

"Захід вирішив діяти прагматично, відокремивши зерна від полови. Є розуміння того, що боротьба з ІДІЛ - це одне, і тут Росія може зіграти позитивну роль, а санкції проти РФ у зв'язку з українськими подіями - зовсім інше.

У першому випадку Росію можна назвати союзником, а в другому вона - безумовний агресор", - заявив журналіст.

"Таке двоїсте становище (Росії. - ред.) - чітке відображення і характеру нашого "неоднозначного" лідера, який загруз у протиріччях, непогодженості, заплутався у брехні", - додав журналіст.

Сотник впевнений, що координувати дії з Росією Захід буде лише з питань військової кампанії в Сирії.

"А що там координувати по Україні? Є Мінські домовленості. Якщо Москва їх виконає, частина санкцій буде знята. Але не всі, тому що зрозуміло: з Криму Путін не піде, а через анексію півострова Росія також знаходиться під санкціями", - констатував він.

"Загалом, поки ми балансуємо на канаті, стоячи над безоднею, і можемо зірватися у прірву навіть від невеликого пориву політичного чи економічного вітру.

Сьогодні ж стало відомо, що Обама "наполегливо порадив "Росії зосередитися на боротьбі з ІД. Це - прозорий натяк на те, що "питання України" пора закривати", - підсумував журналіст.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...